Dragonkyckling

Härligt god, lättlagad och krämig kyckling med dragon som ger rätten en fransk touch. Låt brynta kycklingfiléer puttra i en sås gjord på crème fraiche, vatten, dragon och buljong. Servera med potatis och morötter.

Gör så här
00:07:00
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1629 KJ / 389 kCal
Fett15 g
Salt2 g
Kolhydrater26 g
Protein36 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
25 stSenap i samt dubbla såsen så blir det perfekt. Behövdes ingen persilja eller ost
Caroline
Ska kycklingen genomstekas innan den sätts i grytan med såsen?
Elin
Hej Elin! Den ska bara brynas och få en fin färg, sen kokar den klart i såsen under lock. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Hej. Går det bra med vanlig grädde istället och lite mer vatten och buljong för mer sås?
Elisabet
Hej Elisabet! vanlig grädde går bra, och mer vatten och lite buljong för mer god sås funkar utmärkt. Eventuellt får du reda såsen med lite majsstärkelse utrört med lite vatten för att få en lite tjockare och krämigare sås. Lycka till. Hälsningar Leif
ICA-köket