Dragon- och senapsbakad lax med rödbetskräm
Dragon- och senapsbakad lax med en färggrann rödbetskräm där laxen förbereds genom att penslas med senap och dragon och därefter avslutas i ugnen för att få en fin yta. När rödbetorna kokat färdigt mixas dessa till en slät puré ihop med matfett. Servera med kokt potatis, enkelt och gott.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015
Ingredienser
4 portioner
4 port regnbågslax (à 125 g)
900 g potatis
2 msk dijonsenap
1 msk dragon
500 g förkokta rödbetor
1/2 dl vatten
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 ask solrosskott (à 100 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2209 KJ / 529 kCal
Fett19 g
Salt1.96 g
Kolhydrater50 g
Protein35 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Gott! Rödbetskrämen var en glad nyhet!
Rosita
2015-02-19Jättegott! Och enkelt att piffa till rätten att passa en fredag eller lördagkväll - lägg en rejäl skiva chèvre till var och en på rödbetskrämen, och gör klyftpotatis istället för kokt potatis.
Helena
2015-02-18Super gott, många goda smaker. Vi gjorde potatismos eftersom vi tyckte det var lite sås.
Pia
2015-02-18