Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dragon- och senapsbakad lax med rödbetskräm

Dragon- och senapsbakad lax med en färggrann rödbetskräm där laxen förbereds genom att penslas med senap och dragon och därefter avslutas i ugnen för att få en fin yta. När rödbetorna kokat färdigt mixas dessa till en slät puré ihop med matfett. Servera med kokt potatis, enkelt och gott.

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 8, 2015
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Koka potatisen.
  3. Lägg laxen i en ugnssäker form. Blanda senap och dragon och pensla det på laxen. Stek den mitt i ugnen ca 10 minuter.
  4. Ansa och skär rödbetorna i mindre bitar. Koka upp dem med vattnet och mixa sedan till en slät puré tillsammans med matfettet. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera laxen med rödbetskräm, potatis och solrosskott.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port regnbågslax (à 125 g)
  • 900 g potatis
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk dragon
  • 500 g förkokta rödbetor
  • 1/2 dl vatten
  • 2 msk smör eller margarin
  • salt och peppar
  • 1 ask solrosskott (à 100 g)
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2209 kJ / 529 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept