Dragon- och senapsbakad lax med rödbetskräm

19
6
Dragon- och senapsbakad lax med rödbetskräm

Dragon- och senapsbakad lax med en färggrann rödbetskräm där laxen förbereds genom att penslas med senap och dragon och därefter avslutas i ugnen för att få en fin yta. När rödbetorna kokat färdigt mixas dessa till en slät puré ihop med matfett. Servera med kokt potatis, enkelt och gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 8 2015

Dragon- och senapsbakad lax med rödbetskräm

Ingredienser

4 portioner
4 port regnbågslax (à 125 g)
900 g potatis
2 msk dijonsenap
1 msk dragon
500 g förkokta rödbetor
1/2 dl vatten
2 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 ask solrosskott (à 100 g)

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

19

Kommentarer

Rosita

2015-02-19

Gott! Rödbetskrämen var en glad nyhet!

Helena

2015-02-18

Jättegott! Och enkelt att piffa till rätten att passa en fredag eller lördagkväll - lägg en rejäl skiva chèvre till var och en på rödbetskrämen, och gör klyftpotatis istället för kokt potatis.

Pia

2015-02-18

Super gott, många goda smaker. Vi gjorde potatismos eftersom vi tyckte det var lite sås.

Näringsvärde per portion

Energi 2209 KJ / 529 kCal
Fett 19 g
Salt 1.96 g
Kolhydrater 50 g
Protein 35 g
Läs mer om näringsvärden