Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass

En läcker och otroligt god dessert. Den dubbelfärgade glassen skapar en fin effekt. Det här enkla receptet kan serveras som en lätt dessert eller som avslutning på en grillkväll.

Ingredienser
6 portioner
100 g osaltat smör
3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 85-90 g äggvita)
120 g florsocker
40 g vetemjöl
40 g malda mandlar
40 g pistagenötter
1 nypa salt
150 g blåbär (spar 1/3 till garnering)
6 kulor blåbär- och pistageglass (1 kula motsvarar ca 80 g glass)
Dekoration
florsocker att pudra med
Gör så här
00:25:00
00:10:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2054 KJ / 495 kCal
Fett33 g
Salt1.79 g
Kolhydrater35 g
Protein15 g
Kommentarer
Underligt recept. Var kommer glassen in i bilden? Den har enbart betydelse i beskrivningen sen nämns den inte i receptet.
Susanne
2024-10-24Salmon
Esther
2020-03-31