Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Blåbärs- och pistagekaka med blåbärs- och vaniljglass

En läcker och otroligt god dessert. Den dubbelfärgade glassen skapar en fin effekt. Det här enkla receptet kan serveras som en lätt dessert eller som avslutning på en grillkväll.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluftsugn 180°C).
  2. Smält smör i en kastrull och koka tills det blir nötigt brunt. Häll omedelbart över smöret till en skål och låt svalna.
  3. Finmal pistagenötterna och rör i mjöl, salt och mandlar.
  4. Vispa äggvitorna till ett lätt skum och blanda sedan i resterande torra ingredienser tillsammans med smöret och rör till en slät smet.
  5. Använd en muffinsform med plats för 6 stycken (för 6 port). Smörj väl och fördela smeten mellan de 6 hålen. Peta in 2/3 av blåbären i smeten.
  6. Grädda i ca 25-30 minuter. Låt svalna minst 10-15 minuter innan ni försöker får ut dem ur formarna. De kan ätas varma eller rumstempererade.
  7. Dekoration: Servera pudrade med florsocker, med en skopa glass och några färska blåbär.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 100 g osaltat smör
  • 3 äggvitor (3 äggvitor motsvarar ca 85-90 g äggvita)
  • 120 g florsocker
  • 40 g vetemjöl
  • 40 g malda mandlar
  • 40 g pistagenötter
  • 1 nypa salt
  • 150 g blåbär (spar 1/3 till garnering)
  • 6 kulor blåbär- och pistageglass (1 kula motsvarar ca 80 g glass)
Dekoration
  • florsocker att pudra med
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2054 kJ / 495 kCal