Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Krämig kardemummadessert

Recept på krämig kardemummadessert perfekt till efterrätt. Du gör den av sötmandel, ägg, honung, matlagningsyoghurt, kardemumma och grädde. Fantastiskt gott att bjuda på!

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta och hacka sötmandel. Rör ihop äggulor, honung, matyoghurt, nystött kardemumma och mandeln.
  2. Vispa vispgrädde och vänd ner i äggsmeten. Häll i portionsformar eller glas, täck med plastfilm och frys i minst 3 timmar.
  3. Låt stå i rumstemperatur 20-30 minuter så blir den mjuk och krämig.

Tips

En både len och knaprig Mellanösterninspirerad efterrätt.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 1 dl sötmandel
  • 2 äggulor
  • 1/2 dl honung
  • 1 1/2 dl matlagningsyoghurt
  • 1 tsk nystött kardemumma
  • 2 1/2 dl vispgrädde
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?