Doftande pilaffris med saffran

Betyg 4 av 5.7 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Doftande pilaffris med saffran

Doftande pilaffris med saffran är en fyllig orientalisk risrätt där avorioriset brynts med lök och saffran i smör och sedan kokats mjukt i grönsaksbuljong. Väldoften förhöjs av kardemumma och aprikoser. Servera gärna med indiska kycklingspett.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2001

Doftande pilaffris med saffran

Ingredienser

6 portioner
1 gul lök
2 msk smör eller margarin
1 paket saffran (à 0,5 g)
2 1/2 dl ris, gärna avorioris
5 dl grönsaksbuljong
2 vitlöksklyftor
3 paprikor gärna i olika färger
1 påse torkade aprikoser (à 200 g)
1 1/2 tsk kardemumma

Gör så här

00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • På tok för mycket aprikos för mig - den söta frukten tog över helt. Annars ok

    Niilo

  • Smakar för mycket kardemumma. Lagom med ½ tesked istället för 1½.

    Sven

Testa liknande recept

  • Filodegsrullar med prästost
    Betyg 4 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Baklava med pistage och kardemumma
    Betyg 3.6 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ras el hanout - krydda
    Betyg 3.1 av 5.19 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 15 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Äppelknyte med lakritssmak
    Betyg 3.1 av 5.28 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Ras-el-hanout
    Betyg 4.1 av 5.8 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Krämig kardemummadessert
    Betyg 3.4 av 5.7 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad