Djävulskyckling i lergryta

Djävulskycklingen är, sitt namn till trots, gudomligt god! Den får sitt sting av torkad chili guajillo och vitlök, och serveras ihop med en ört- och parmesanolja. Potatisgnocchi eller pasta blir perfekt som tillbehör.

Ingredienser
4 portioner
1 hel kyckling (1 hel kyckling motsvarar ca 1,3 kg)
2 torkade chili guajillo
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
4 tomater
1 citron
1 tsk salt
2 krm peppar
4 msk olivolja
2 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning
Ört- och parmesanolja
1 kruka salvia
1/2 dl olivolja
1 dl riven parmesan
citronskal
Till servering
potatisgnocchi eller pasta
Gör så här
00:15:00
02:30:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3793 KJ / 907 kCal
Fett45 g
Salt4.4 g
Kolhydrater69 g
Protein53.6 g
Kommentarer
12 stHar ni tagit bort det ”gamla” receptet på djävulskyckling??
Thomas
Hej Thomas! Nej detta är det enda receptet vi har på djävulskyckling. Hoppas du gillar receptet. Hälsningar Ulrika
ICA-köket
Just den chilin använder jag inte utan en egenodlad med riktigt bra tryck i. Favoriträtt 👍
Magnus
Gjorde kycklingsoppa på resterna 👍! Lite mer vatten i o kokt potatis o en skvätt grädde!
Barbro