Dippsås | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Dippsås

En god och lättlagad dippsås får du om du blandar vitlök, honung, ättiksprit, ingefära, sesamolja, chilipasta och sesamfrön. Enkelt och passar antingen till chips, grönsaker eller lättare maträtter.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och rosta vitlöksklyftan i torr het stekpanna i ca 3 minuter.
  2. Finhacka vitlöken. Blanda med honungen, ättikspriten, chilipastan, sesamoljan, de rostade sesamfrön och den färska rivna ingefäran.
  3. Servera till "Omelettrullar".

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk honung
  • 1 msk ättiksprit (12%)
  • 1 msk röd chilipasta
  • 1/2 msk sesamolja
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • 1 krm färsk riven ingefära
Lägg till i inköpslistan