Dippsås
![Dippsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
En god och lättlagad dippsås får du om du blandar vitlök, honung, ättiksprit, ingefära, sesamolja, chilipasta och sesamfrön. Enkelt och passar antingen till chips, grönsaker eller lättare maträtter.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2003
![Dippsås](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,f_auto,q_auto,dpr_2,w_710,h_710,c_lfill/v1589267894/Receptsidan/fallback-receptbild-liten.jpg)
Ingredienser
1 sats
1 vitlöksklyfta
2 msk honung
1 msk ättiksprit (12%)
1 msk röd chilipasta
1/2 msk sesamolja
2 msk rostade sesamfrön
1 krm färsk riven ingefära
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Hur mycket rostade sesamfrön?
Magnus
2003-04-17