Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Broccoli- och löksallad med soya och sesam

Broccoli- och löksallad med asiatiskinspirerad dressing av soja, sesam, honung och ingefära är en angenäm och snabblagad sallad som gärna serveras till grillad entrecôte eller fläskkarré.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela broccolin i små buketter. Skala broccolistjälken, skär bort ca en cm från nedre delen. Dela den på längden och skär i tunna sneda skivor. Ansa och skiva löken.
  2. Stek broccolibuketterna, stjälkskivorna och löken i oljan tillsammans med sesamfrö.
  3. Dressing: Blanda ingefära, soya, honung och sesamolja. Vänd ner dressingen i löken och broccolin.
  4. Severa med grillad entrecôte eller fläskkarré.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 250 g broccoli
  • 3 färska knipplökar
  • 2 msk olja
  • 3 msk sesamfrö
Dressing
  • 1 msk färskriven ingefära
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk honung
  • 1 msk sesamolja
Lägg till i inköpslistan