Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Dinkelscones

Dessa gudomliga dinkelscones går snabbt att tillaga. Frukostbröden blir härligt saftiga av lite kvarg eller kvarg som du rör ner i smeten före den klickas ut i bullformar. Grädda mitt i ugnen i några minuter så dina goda scones får fin färg.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 12 stycken portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Rör ihop kvarg, mjölk, smör och ägg. Tillsätt det i mjölkblandningen.
  3. Klicka ut smeten i bullformar. Grädda i mitten av ugnen 8-10 minuter.

För alla

Dinkelscones innehåller gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 12 stycken
  • 2 dl vetemjöl eller dinkelsikt
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl eller fullkornsdinkel
  • 2 msk vetekli
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 dl kvarg
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 msk smält smör
  • 1 ägg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 421 kJ / 100 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer