Overnight oats - gröt med apelsin och kokos
Den här gröten är fiffig på så sätt att du kan förbereda den kvällen innan! Du blandar helt enkelt havregryn med apelsinjuice, kokosmjölk och honung och har en härlig frukost färdig i kylen nästa morgon. Förvara gärna i fina burkar så blir frukosten även en fröjd för ögat.
Ingredienser
4 portioner
5 dl havregryn
2 1/2 dl apelsinjuice
2 1/2 dl kokosmjölk
3 msk honung
Till servering
1 1/2 dl färska hallon
1/2 dl rostad, riven kokos
ev mandarinklyftor
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: byt havregryn mot ren havre.
Recept och bild i samarbete med Tropicana.
Gör så här
Tips
Det är också gott med skivad banan, mandarinklyftor eller hackad mandel som topping. Och om du tänkt servera fler portioner samtidigt, så är det en bra idé att förvara dem i respektive serveringsskålar redan under natten.
Har du lagat receptet?
Kommentar
OBS! Använd inte tinade frysta hallon att garnera med. Frysta bär MÅSTE kokas innan man äter dem, de kan annars orsaka svåra diarréer då de kan ha sköljts i förorenat vatten. En god & lättlagad frukost/ mellanmål.
Jessica
2020-03-20