Potatis med smakrik fyllning
![Potatis med smakrik fyllning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64143/cf_259/potatis_med_smakrik_fyllning.jpg)
Himmelsk förrätt med klassiska smaker av krispig bacon, höstiga champinjoner och vitlök. Grädda potatisarna i ugnen med svamp- och fläskröran och servera rykande heta!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2003
![Potatis med smakrik fyllning](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_64143/cf_259/potatis_med_smakrik_fyllning.jpg)
Ingredienser
6 portioner
6 stora potatisar
350 g champinjoner
3 vitlöksklyftor
8 tunna skivor rökt fläsk eller bacon
100 g smör
1 dl grädde
1 knippe gräslök
salt och peppar
För alla
Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut smör och grädde mot mjölkfritt margarin och "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Jag och min sambo lagade denna rätt, men vi kom fram till att skapelsen nästan passar bättre om man skulle använda hela den bakade potatisen till att göra en röra av alltsammans istället. Sedan tycker jag att man kan använda smör och grädde mycket sparsamt, det är väldans gott ändå. Lätt att lyckas med helt klart!
Kim
2009-06-30