Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Potatis med smakrik fyllning

Himmelsk förrätt med klassiska smaker av krispig bacon, höstiga champinjoner och vitlök. Grädda potatisarna i ugnen med svamp- och fläskröran och servera rykande heta!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2003
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skölj och torka av potatisen. Baka i 1-1 1/2 timme i ugn tills den är mjuk.
  3. Ansa och hacka svampen. Stek i lite smör tills den börjar få färg. Hacka vitlöken och lägg i den. Fräs en kort stund. Ta upp.
  4. Skär fläsket i små bitar och stek det knaprigt. Tillsätt svampen.
  5. När potatisen är färdig, skär av ett "lock" och gröp ur den med en liten sked. Mosa innehållet grovt med en gaffel, tillsätt smör och grädde. Blanda i fräset. Hacka gräslöken och blanda ner. Smaka av med salt och peppar.
  6. Fyll potatisarna med moset och ställ i ugnen några minuter för att bli varma.

För alla

Innehåller inte gluten eller ägg. Mjölk ingår.
Ändra till mjölkfritt: byt ut smör och grädde mot mjölkfritt margarin och "gräddprodukt" från Oatly eller Beneviva.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 6 stora potatisar
  • 350 g champinjoner
  • 3 vitlöksklyftor
  • 8 tunna skivor rökt fläsk eller bacon
  • 100 g smör
  • 1 dl grädde
  • 1 knippe gräslök
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer