Dillstuvad potatis

Klassisk och krämig dillstuvad potatis är god till så många rätter, men kanske ändå främst till rimmad, gravad eller rökt fisk. Dillstuvad potatis med både mjölk och lite vispgrädde i ger dig både potatis och sås på samma gång. Tillsätt dillen precis före servering för bästa smak.

Gör så här
00:03:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1656 KJ / 396 kCal
Fett18 g
Salt2 g
Kolhydrater48 g
Protein8 g
Kommentarer
11 stOckså gott att byta ut dillen mot persilja, passar utmärkt när potatisen ska ätas till isterband.
Ingrid
Skit gott och enkelt 1 gången
Svenning
Hur Magnus misslyckades är en gåta....900g potatis och 3 dl mjölk....2 msk mjölk blev ju kanon
Andreas
Kryddade med rejält med citronpeppar, rekommenderas!
Leena
Jättegott
Jan
Tips! Mängden stuvning/sås matchar inte 900 gram potatis. Vill du tillreda/stuva 900 gram potatis behöver du dubbla mängden grädde och mjölk vilket nog måste anses både dyrt och ohälsosamt. Det går lika bra att stuva med bara mjölk...å glöm inte några skvättar med muskot 😀
Magnus
1 mtsk. dijonsenap blir pricken över i´et.
Bo
saknar mer dillsmak
Denny
Hade i dillen tillsammans med grädde och mjölken, funkade utmärkt. Som tidigare kommentar, en liten skvätt citron i gör susen. Samt jag hade ca 550g potatis till receptet då jag gillar när det är mycket sås!
Yohanna
varför skriver ni att det inte går att få glutenfritt? Det ä ju bara att använda annat mjöl.
Anja
Hej Anja! Tack för din kommentar! Receptet är nu uppdaterat. Hälsningar Lisa
ICA-köket