Dillstekt torsk med potatismos

59
1
Dillstekt torsk med potatismos

Här serveras en njutbar variant på husmanskost, dillstekt torsk med potatismos och en knaprig sallad av haricots verts och gurka. Fisken får smak av dill som strös över innan den steks i matfett. Servera med ett fluffigt potatismos, salladen och toppa med lite dill. Riktigt gott!

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2015

Dillstekt torsk med potatismos

Ingredienser

4 portioner

Potatismos

900 g
mjölig potatis
2 dl
mjölk

Dressing

1 tsk
vitvinsvinäger
1 msk
olja
1 tsk
senap
1 tsk
vatten

Sallad

150 g
haricots verts
1/2
gurka

Torsk

1
ask dill (à 20 g)
600 g
torskfilé
-
salt och peppar
3 msk
smör eller margarin

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av matfett och mjölk.
Gör mjölkproteinfri: byt ut matfett och mjölk mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

59

Kommentar

Gunilla

4/4/2020

Var riktigt gott. Var så man bara ville ha mer. Sambon satt och njöt av den goda fisken.

Näringsvärde per portion

Energi 1853 KJ / 444 kCal
Fett 14 g
Salt 2.4 g
Kolhydrater 42 g
Protein 34 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept