Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Betyg 3.9 av 5.8 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Lax i fint sällskap med pilgrimsmussla. Till det serveras en frisk rädissallad kryddad med citronolja och krämig smetantasås med inslag av både gurknudlar och citronrasp. Röd caviar blir snyggt på toppen.

Dillstekt lax med rädissallad och gurksmetana

Ingredienser

4 portioner

Pilgrimsmusslor

4 pilgrimsmusslor
1 msk olivolja

Dillstekt lax

1 kruka dill
4 portionsbitar lax (à 120-150 g )
2 msk smör
salt
svartpeppar

Rädissallad

10 rädisor
1/2 påse röda mangoldskott (à 65 g)
2 msk olivolja med citronsmak

Gurksmetana

1 gurka
1 citron
2 dl smetana

Topping

80 g röd caviar

Till servering

potatis (gärna Amandine)

Gör så här

00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Hej Anna! Det fungerar ju bra att byta ut den mot crème fraîche eller lätt crème fraîche såklart.

    Ica-köket

  • Såg läckra ch inspirerande ut. Men varför "plötsligt" smetana till allt?

    Anna

Näringsvärde per portion

Energi3265 KJ / 780 kCal
Fett52.7 g
Salt0.8 g
Kolhydrater40.9 g
Protein33.3 g

Testa liknande recept

  • Pinxos med kronärtskockscrème
    Betyg 3.4 av 5.23 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Enkel svårighetsgrad
  • Pilgrimsmusslor på spett
    Betyg 1 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pilgrimsmusslor på spenatbädd
    Betyg 3.2 av 5.6 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Grilla pilgrimsmusslor
    Betyg 3.1 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad