Citronpicklad vit sparris
Har du ätit picklad vit sparris? Det är verkligen gott! När den vita sparrisen hyvlas i tunna skivor och läggs i en lag med citron och fänkålsfrö så blir slutresultatet ett mycket fräscht tillbehör som passar utmärkt till en bit stekt fisk.
Ingredienser
4 portioner
skal och saft av 1 citron (1 citron motsvarar 1/2 dl saft)
2 tsk fänkålsfrö
1 dl strösocker
2 dl vatten
2 msk vitvinsvinäger
2 krm salt
8 vita sparrisar
färsk dill (till garnering)
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Om du inte har en mandolin så går det också bra att hyvla tunna skivor med potatisskalare.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi508 KJ / 122 kCal
Fett0.2 g
Salt0.71 g
Kolhydrater25 g
Protein3 g
Kommentarer