Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Dillolja

Med färsk dill gör du enkelt en fräsch och smakrik olja som kan användas i marinader, till stekning eller direkt på salladen. Låt dillen stå och dra i en flaska med solrosolja i två veckor och sila sedan bort den. Dilloljan håller sig länge i kylen.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 14 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Stoppa ner dillen i oljeflaskan. Låt stå kallt och dra i minst 2 veckor. Sila bort dillen och oljan är färdig att användas. Den håller i flera månader i kylskåp.

Ingredienser

Portioner: 14
  • 1/2 l solrosolja
  • 200 g hel, färsk dill
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?