Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Apelsinsill

Sill är en svensk klassiker både till påsk, midsommar och jul. Varför inte bjuda på din egen goda apelsinsill nästa gång? Sillfiléer, apelsiner, purjolök och ättika är de främsta ingredienserna i detta prima recept.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1996
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp apelsinsaft, socker och ättika. Låt lagen kallna.
  2. Skär sillen i sneda bitar och purjolöken i skivor. Skär apelsinen (med skal) i skivor och sedan i bitar. Krossa pepparn.
  3. Varva sill, purjolök, apelsinskivor och peppar i en burk. Häll på lagen.
  4. Låt stå minst 1 dygn i kylen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 4 urvattnade sillfiléer
  • 1 1/2 dl pressad apelsinsaft
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl ättiksprit (12%)
  • 1/2 purjolök
  • 1/2 apelsin
  • 10 vitpepparkorn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?