Apelsinsill
Sill är en svensk klassiker både till påsk, midsommar och jul. Varför inte bjuda på din egen goda apelsinsill nästa gång? Sillfiléer, apelsiner, purjolök och ättika är de främsta ingredienserna i detta prima recept.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996
Ingredienser
6 portioner
4 urvattnade sillfiléer
1 1/2 dl pressad apelsinsaft
1 1/2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 purjolök
1/2 apelsin
10 vitpepparkorn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jag skalar apelsinen och använder en hel apelsin för bästa smak. En favorit här hemma.
Linda
2022-12-20Smakar alldeles för lite apelsin, blev mest purjosmak. Inte äckligt, men inte särskillt spännande blev vårt betyg. Jag la i apelsinbitar utan skal. Kanske skulle apelsinkoncentrat varit bra att ha i.
Johanna
2004-12-26en halv apelsin står det men ska den var med eller utan skal när den ska ligga varvat med sillen
Eva-marie
2004-12-22