Apelsinsill

Betyg 2.1 av 5.
40 personer har röstat
3
Apelsinsill

Sill är en svensk klassiker både till påsk, midsommar och jul. Varför inte bjuda på din egen goda apelsinsill nästa gång? Sillfiléer, apelsiner, purjolök och ättika är de främsta ingredienserna i detta prima recept.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Apelsinsill

Ingredienser

6 portioner
4 urvattnade sillfiléer
1 1/2 dl pressad apelsinsaft
1 1/2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 purjolök
1/2 apelsin
10 vitpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.1 av 5.
40 personer har röstat

Kommentarer

Jag skalar apelsinen och använder en hel apelsin för bästa smak. En favorit här hemma.

Linda

2022-12-20

Smakar alldeles för lite apelsin, blev mest purjosmak. Inte äckligt, men inte särskillt spännande blev vårt betyg. Jag la i apelsinbitar utan skal. Kanske skulle apelsinkoncentrat varit bra att ha i.

Johanna

2004-12-26

en halv apelsin står det men ska den var med eller utan skal när den ska ligga varvat med sillen

Eva-marie

2004-12-22

Testa liknande recept

Karins sherrysill
Betyg 4.4 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Den godaste julsillen
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Inlagd örtsill
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Löksill med dill
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Brantevikssill
Betyg 4.5 av 5.
15 personer har röstat
Över 12 timmar att tillaga
Klassisk inlagd sill
Betyg 2.5 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga