Apelsinsill

40
3
Apelsinsill

Sill är en svensk klassiker både till påsk, midsommar och jul. Varför inte bjuda på din egen goda apelsinsill nästa gång? Sillfiléer, apelsiner, purjolök och ättika är de främsta ingredienserna i detta prima recept.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1996

Apelsinsill

Ingredienser

6 portioner
4 urvattnade sillfiléer
1 1/2 dl pressad apelsinsaft
1 1/2 dl socker
1 dl ättiksprit (12%)
1/2 purjolök
1/2 apelsin
10 vitpepparkorn

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

40

Kommentarer

Linda

2022-12-20

Jag skalar apelsinen och använder en hel apelsin för bästa smak. En favorit här hemma.

Johanna

2004-12-26

Smakar alldeles för lite apelsin, blev mest purjosmak. Inte äckligt, men inte särskillt spännande blev vårt betyg. Jag la i apelsinbitar utan skal. Kanske skulle apelsinkoncentrat varit bra att ha i.

Eva-marie

2004-12-22

en halv apelsin står det men ska den var med eller utan skal när den ska ligga varvat med sillen