Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Dillkokt kyckling med rotfrukter

Lättlagad och mustig dillkokt kyckling med rotfrukter. Morötter, palsternacka, rotselleri, gulbetor och lök ger rätten både sötma och kraftfull smak. Serveras praktiskt på uppläggningsfat.

Detta är ett recept från Buffé nr 9, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa rotfrukterna och löken och dela dem, de ska vara stora så att de får samma koktid som kycklingen (ca 40 minuter).
  2. Fyll kycklingen med krondillsknippen och salt. Lägg alltsammans i en stor gryta och häll på vin, vatten och konc fond eller buljongtärningar så att det täcker.
  3. Koka under lock i ca 40 minuter. Lägg i kålen (i bitar) när 10 minuter återstår. Dra kastrullen åt sidan och låt kycklingen svalna i buljongen.
  4. Servera kycklingen med rotfrukterna, dill och lite riven pepparrot. Strö ev över flingsalt, och peppra.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden/ buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 morötter
  • 1 palsternacka
  • 1/3 rotselleri
  • 3 gulbetor
  • 2 knipplökar
  • 1 hel kyckling, gärna majskyckling (à ca 1,2 kg)
  • 1 stort knippe krondill
  • 1 tsk salt
  • 3 dl vitt vin
  • ca 1 1/2 l vatten
  • ca 1 dl konc kycklingfond (på flaska) eller hönsbuljongtärningar (1 dl konc kycklingfond motsvarar 3 buljongtärningar)
  • 1 klyfta spets- eller vitkål
  • ev flingsalt och peppar
Till servering
  • riven pepparrot
  • dillvippa
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Kycklingbröstfilé

5:- Rabatt

Guldfågeln, Tunnskivad/tvådelad ca 700 g

Mer info

Näringsvärde
Per portion

Energi 1390 kJ / 330 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer