Dillkokt kyckling med rotfrukter
Lättlagad och mustig dillkokt kyckling med rotfrukter. Morötter, palsternacka, rotselleri, gulbetor och lök ger rätten både sötma och kraftfull smak. Serveras praktiskt på uppläggningsfat.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007
Ingredienser
4 portioner
2 morötter
1 palsternacka
1/3 rotselleri
3 gulbetor
2 knipplökar
1 hel kyckling, gärna majskyckling (à ca 1,2 kg)
1 stort knippe krondill
1 tsk salt
3 dl vitt vin
ca 1 1/2 l vatten
ca 1 dl konc kycklingfond (på flaska) eller hönsbuljongtärningar (1 dl konc kycklingfond motsvarar 3 buljongtärningar)
1 klyfta spets- eller vitkål
ev flingsalt och peppar
Till servering
riven pepparrot
dillvippa
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1390 KJ / 330 kCal
Fett14 g
Kommentar
Mycket lätt att göra och dessutom mycket gott!
Beatrice
2008-01-22