Dillkokt kyckling med rotfrukter

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
1
Dillkokt kyckling med rotfrukter

Lättlagad och mustig dillkokt kyckling med rotfrukter. Morötter, palsternacka, rotselleri, gulbetor och lök ger rätten både sötma och kraftfull smak. Serveras praktiskt på uppläggningsfat.

Ett recept från:
Buffé nr 9, 2007

Dillkokt kyckling med rotfrukter

Ingredienser

4 portioner
2   morötter
1   palsternacka
1/3   rotselleri
3   gulbetor
2   knipplökar
1   hel kyckling, gärna majskyckling (à ca 1,2 kg)
1   stort knippe krondill
1 tsk  salt
3 dl  vitt vin
ca 1 1/2 l  vatten
ca 1 dl  konc kycklingfond (på flaska) eller hönsbuljongtärningar (1 dl konc kycklingfond motsvarar 3 buljongtärningar)
1   klyfta spets- eller vitkål
ev flingsalt och peppar

Till servering

riven pepparrot
dillvippa

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden/ buljongtärningen. I övrigt är rätten fri från gluten, mjölk och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

Mycket lätt att göra och dessutom mycket gott!

Beatrice

2008-01-22

Näringsvärde per portion

Energi1390 KJ / 330 kCal
Fett14 g

Testa liknande recept

Krämig rotfruktsgratäng
Betyg 2.7 av 5.
481 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingsoppa med quinoa, citron och yoghurt
Betyg 3.4 av 5.
14 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Honungsstekt kyckling med syrliga ingefärsgrönsaker
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Gulbetor med halloumi och krämig hummus
Betyg 4.6 av 5.
20 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad högrevskärna med sommarkål och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Kräftlag
Betyg 4 av 5.
43 personer har röstat
Över 60 min att tillaga