Kycklingsoppa med quinoa, citron och yoghurt
Servera en värmande soppa extra allt! Kycklingsoppa med quinoa och citron som toppas med krispiga grönsaker, en klick yoghurt och dill. Ett underbart receptet under kyliga månader.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2021
Ingredienser
4 portioner
1 hel kyckling (à ca 1 kg)
2 l vatten
4 skalade vitlöksklyftor
6 vitpepparkorn
2 lagerblad
1 skivad gul lök
1 msk salt
peppar
2 dl quinoa
2 vitlöksklyftor
1/2 purjolök (den vita delen)
1 msk olja
1 dl färskpressad citronjuice (1 dl motsvarar 1-2 citroner)
1 msk finrivet citronskal
1/2 dl dill
1/2 dl hackad bladpersilja
150 g sockerärtor
2 dl matyoghurt (10%)
dillvippor (till garnering)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jättegod! Glöm dock inte att smaka av buljongen ordentligt. Tog något mindre citron, knappt 1 dl. Men mer vitlök i fräset (typ 4-5). Strödde också lite chiliflakes på soppan. Kommer absolut göra igen (på höst/vinter dock och inte på en av årets varmaste dagar som jag råkade göra…)
Louise
2022-08-17Nej! Laga inte detta. Gå och köp en pizza istället….. fick vi göra……
Christina
2022-03-10Lite osäker på hur man skulle göra med purjolöken. Fräsas med vitlöken men sedan blandas med kycklingen och citronen. Sedan står det att man ska toppa med purjolöken. Även enligt bilden.
Thomas
2022-02-10