Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Fiskkakor med spenatcrème

Barn älskar detta recept på fiskkakor med härlig spenatkräm! Du gör kakorna av bland annat fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde och ägg. Den mumsiga krämen gör du av bland annat vitlök, spenat och crème fraiche.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Kör hastigt fiskfilé, smör, potatismjöl, grädde, ägg, riven muskot, salt och vitpeppar i mixer eller matberedare. Smeten behöver inte bli helt slät.
  2. Värm smör i en stekpanna och klicka ut smeten till biffar. Stek några minuter på varje sida.
  3. Crème: Skala vitlöken. Mixa med spenat, gräslök, persilja, senap och kajennpeppar i en mixer eller med mixerstav. Rör sist i crème fraiche, salt och peppar.
  4. Servera fiskkakorna med spenatcrèmen, kokt potatis och rårivna morötter.

För alla

Fri från gluten.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja) och byt ut grädden mot havre-, ris- eller sojaalternativ. Använd mjölkfritt margarin.
Gör laktosfri: byt till laktosfri grädde, crème fraiche och smör.
Gör äggfri: ersätt äggen med 2 msk potatismjöl.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 600 g vit fiskfilé (t ex sej eller kolja)
  • 4 msk rumsvarmt smör
  • 1 1/2 msk potatismjöl
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 1 krm riven muskot
  • salt och malen vitpeppar
  • smör till stekning
Spenatcrème
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk tinad, avrunnen spenat
  • 3 msk hackad gräslök
  • 2 msk hackad persilja
  • 1 tsk senap
  • 1/2 krm kajennpeppar
  • 2 dl crème fraiche
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan