Dilldoftande fiskgratäng med blomkål och spenat

Ett underbart recept på fiskgratäng som delvis sköter sig själv i ugnen gör du av bland annat fisk som lax eller sej, spenat, dill, tomat, blomkål och ost. Servera den aptitliga gratängen med ris och citronklyftor.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 19 2011

Ingredienser
4 portioner
400 g fisk i tärningar, t ex lax eller sej
400 g bladspenat
1 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
3 dl mjölk (3%)
2 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 msk hackad dill
3 tomater
1/2 blomkålshuvud
1/2 tsk salt
1 krm peppar
100 g ost i skivor
4 port ris
Till servering
1/2 citron i klyftor
ev bröd
Gör så här
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2617 KJ / 626 kCal
Fett16.5 g
Kolhydrater79.2 g
Protein39.4 g

Kommentarer
8 stVar kommer 100g ost in i recepten
Peter
Enkel och mycket god gratäng! Bytte ut en del mjölk mot grädde och serverade quinoa till.
Elisabeth
Enkelt och gott, körde med hackad spenat för det fanns i frysen. Funkade super!
Matilda
Blev helt oätbar. Skulle man ha fryst spenat? Fattade ingenting. Blomkålen blev inte klar och den blev alldeles vattning. Beställde pizza....
Sofia
Hej Sofia! Det funkar med både fryst och färsk spenat. Men, så trist att höra att du inte gillade maten...! Hälsningar Elina
ICA-köket
Supergott och enkelt!
Gunhild
Min absoluta favorit !
Eva-sofie
Den bästa fiskgratängen jag ätit!
Eva-sofie
Supergott!!!
Elisabeth