Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat

Betyg 4.2 av 5.53 personer har röstat
Receptet har 12 kommentarer
Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat

Med en härligt gul saffranssås blir den här dillbakade torskryggen en lika färgsprakande som god middag. Servera torsken ihop med potatis – gärna Amandine.

Dillbakad torskrygg med fänkål, saffran och tomat

Ingredienser

4 portioner

Torsk

4 portionsbitar torskrygg
2 tsk dillfrö
1 tsk fänkålsfrö
1/2 tsk grovmald svartpeppar
2 tsk rårörsocker
2 tsk salt

Sås

4 bananschalottenlökar
1 stor fänkål
2 msk smör
1/2 g saffran
3 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt
peppar
1/2 citron
250 g körsbärstomater
1 kruka dill

Till servering

potatis gärna Amandine

Gör så här

00:30:00
00:15:00
00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

12 st
  • Riktigt, riktigt gott

    Ann-charlotte

  • En favoriträtt! Brukar dock hoppa över ugnen och lägga fisken direkt i såsen och sjuda tills klar.

    Elisabeth

  • God smak .

    Ingela

  • Mycket bra balans i smakerna ökade dock på med sparrisbroccoli och en skvätt fiskfond på slutet.

    Magnus

  • Gott! Dock stämmer inte antal grader och/eller antal minuter i ugnen. Borde uppdateras

    Kenneth

  • Vilket bra recept. Jag använde citronpeppar i stället för svartpeppar. Jag stekte blomkål med curry till maten som passade bra till fisken. Jag höjde också värmen till 150. Marita

    Marita

  • Supergott!! Jag hällde såsen runt fisken innan servering så såg det extra härligt ut med alla färger.

    Evelina

    Hej Evelina! Snyggt med alla färger. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Så himla konstigt skrivet recept. Först ska man mortla alla kryddor och strö runt fisken? Sen längre ner i receptet står det spara fänkålsdillen?

    Helene

    Hej Helene! Jag förstår att du blir lite förvirrad. Med fänkålsdill menar vi det gröna som ser ut som dill på den färska fänkålen. Det är inte alltid det finns fänkålsdill på alla fänkål. Vi har gjort ett litet förtydligande i receptet på fänkålsdillen. Hoppas att du gillar maten! Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Gjorde denna rätten, men fisken var långt ifrån klar efter 20 min. Jag höjde värmen till 200 grader och lät den vara inne längre.

    Linda

  • På bilden ser det ut som en gratäng

    Helén

Näringsvärde per portion

Energi2181 KJ / 522 kCal
Fett27.5 g
Salt5.1 g
Kolhydrater36.9 g
Protein28.3 g

Testa liknande recept

  • Ciderkokta äpplen med nougatrulle
    Betyg 2.8 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Svamppaj med varmrökt laxsallad
    Betyg 3.4 av 5.25 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad