Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Halloweencupcakes

Skrämmande goda Halloweencupcakes! Butternutpumpan och muscovadosockret sätter tonen på muffinsen, som efter gräddningen toppas med frosting och krossad Turkisk peppar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på175°C.
  2. Cupcakes: Sätt ut muffinsformar (amerikanska medium) som rymmer ca 1 dl på en plåt.
  3. Skölj och skär pumpan med skal i mindre bitar.
  4. Lägg pumpabitarna i en mixer och mixa grovt. Häll i oljan och fortsätt mixa tills det liknar en puré.
  5. Blanda ägg, socker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt purén och rör om till en jämn smet. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
  6. Fördela smeten i formarna.
  7. Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter. Prova med att sticka ner en trästicka för att se om de är klara, den ska då vara torr. Låt svalna på galler.
  8. Frosting: Rör ihop smör och färskost. Rör ner florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
  9. Bred på frostingen. Krossa karamellerna och strö på dem.

För alla

Innehåller gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri färskost.

Tips

Häll i några droppar gul och röd hushållsfärg så blir toppingen pumpafärgad.

Ingredienser

Portioner: 10 st
Cupcakes
  • 200 g butternutpumpa
  • 1 dl solros- eller rapsolja
  • 2 ägg
  • 2 dl ljust muscovadoråsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 1/2 dl vetemjöl (2,5 dl motsvarar 150 g)
Frosting
  • 25 g smör (rumstempererat)
  • 100 g färskost
  • 1 dl florsocker
  • 1/2 tsk vaniljsocker
Garnering
  • 10 st karameller Turkisk peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1275 kJ / 305 kCal