Dillbakad lax med bellaverde

26
0
Dillbakad lax med bellaverde

Härlig dillbakad lax blir den perfekta vardagsmiddagen som går hem hos de flesta i familjen. Laxen får en kräm av crème fraiche, dijonsenap och dill på toppen innan den sätts in i ugnen, vilket gör den oerhört saftig och god! Servera med ugnsrostad potatis, sötaktig bellaverde- och löksallad och resten av dillkrämen.

Skriv ut

Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014

Dillbakad lax med bellaverde

Ingredienser

4 portioner
900 g
potatis
1 msk
olivolja
1 tsk
salt
2 krm
peppar

Dillbakad lax

ca 600 g
laxfilé
1
ask dill (à 20 g)
2 dl
crème fraiche
1 msk
dijonsenap

Bellaverde- och löksallad

200 g
bellaverde
1
rödlök
1/2
citron
1 msk
olivolja
1 krm
strösocker
1 krm
salt
1 krm
peppar
65 g
mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche till iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Koka upp lättsaltat vatten och stoppa sedan ner grönsakerna däri. Kyl snabbt av när de är klara. På så sätt behåller de sin fina gröna färg. Bra knep för alla gröna grönsaker som ska kokas!

Vad tyckte du om receptet?

26

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 3303 KJ / 789 kCal
Fett 48 g
Salt 2.01 g
Kolhydrater 45 g
Protein 38 g
Läs mer om näringsvärden

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om klimatguiden

Testa liknande recept