Dillbakad lax med bellaverde
Härlig dillbakad lax blir den perfekta vardagsmiddagen som går hem hos de flesta i familjen. Laxen får en kräm av crème fraiche, dijonsenap och dill på toppen innan den sätts in i ugnen, vilket gör den oerhört saftig och god! Servera med ugnsrostad potatis, sötaktig bellaverde- och löksallad och resten av dillkrämen.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 45 2014
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 msk olivolja
1 tsk salt
2 krm peppar
Dillbakad lax
ca 600 g laxfilé
1 ask dill (à 20 g)
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
Bellaverde- och löksallad
200 g bellaverde
1 rödlök
1/2 citron
1 msk olivolja
1 krm strösocker
1 krm salt
1 krm peppar
65 g mangoldskott
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3303 KJ / 789 kCal
Fett48 g
Salt2.01 g
Kolhydrater45 g
Protein38 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer