Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Medel

Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor

Den här rätten med havskräftor får sin smak av citron, dill och vitlök samt lite hetta från cayennepeppar. Klyv havskräftorna, blanda smör med färsk dill, vitlök, ströbröd samt övriga kryddor och bred över kräftorna. Gratinera havskräftorna i ugnen och servera gärna med citronklyftor och ett gott bröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Klyv havskräftorna på längden och knäck klorna lätt. Lägg dem med skalsidan ner i en ugnsform. 
  3. Blanda smöret med dillen. Riv det yttersta av citronskalet.  Pressa i vitlöken i smöret och blanda ner citronskal, ströbröd och kryddorna.
  4. Bred smöret över kräftorna. 
  5. Gratinera kräftorna i övre delen av ugnen ca 5 min.
  6. Till servering: Servera kräftorna gärna med citronklyftor, en sallad och ett gott bröd.

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 400 g kokta havskräftor med skal
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 msk hackad dill
  • 1 citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 1/2 msk ströbröd
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
Till servering
  • sallad
  • bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1290 kJ / 309 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer