Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor

4
0
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor

Den här rätten med havskräftor får sin smak av citron, dill och vitlök samt lite hetta från cayennepeppar. Klyv havskräftorna, blanda smör med färsk dill, vitlök, ströbröd samt övriga kryddor och bred över kräftorna. Gratinera havskräftorna i ugnen och servera gärna med citronklyftor och ett gott bröd.

Skriv ut
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor

Ingredienser

4 portioner
400 g
kokta havskräftor med skal
100 g
rumsvarmt smör
2 msk
hackad dill
1
citron
1
vitlöksklyfta
1 1/2 msk
ströbröd
2 krm
salt
1 krm
cayennepeppar

Till servering

sallad
bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1290 KJ / 309 kCal
Fett 22 g
Salt 2 g
Kolhydrater 4 g
Protein 25 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept