Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
Den här rätten med havskräftor får sin smak av citron, dill och vitlök samt lite hetta från cayennepeppar. Klyv havskräftorna, blanda smör med färsk dill, vitlök, ströbröd samt övriga kryddor och bred över kräftorna. Gratinera havskräftorna i ugnen och servera gärna med citronklyftor och ett gott bröd.
Ingredienser
4 portioner
400 g kokta havskräftor med skal
100 g rumsvarmt smör
2 msk hackad dill
1 citron
1 vitlöksklyfta
1 1/2 msk ströbröd
2 krm salt
1 krm cayennepeppar
Till servering
sallad
bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1290 KJ / 309 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein25 g
Kommentar
Går inte att göra med de havskräftor ni säljer!
Maria
2022-02-12