Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
1
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor

Den här rätten med havskräftor får sin smak av citron, dill och vitlök samt lite hetta från cayennepeppar. Klyv havskräftorna, blanda smör med färsk dill, vitlök, ströbröd samt övriga kryddor och bred över kräftorna. Gratinera havskräftorna i ugnen och servera gärna med citronklyftor och ett gott bröd.

Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor

Ingredienser

4 portioner
400 g  kokta havskräftor med skal
100 g  rumsvarmt smör
2 msk  hackad dill
1   citron
1   vitlöksklyfta
1 1/2 msk  ströbröd
2 krm  salt
1 krm  cayennepeppar

Till servering

sallad
bröd

För alla

Fri från ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt ströbröd och glutenfritt bröd till servering.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat

Kommentar

Går inte att göra med de havskräftor ni säljer!

Maria

2022-02-12

Näringsvärde per portion

Energi1290 KJ / 309 kCal
Fett22 g
Salt2 g
Kolhydrater4 g
Protein25 g

Testa liknande recept

Gratinerade havskräftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havskräftor med vitlök och persilja
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sushi med havskräfta och lax
Betyg 2.9 av 5.
30 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftsoppa (grundrecept)
Betyg 4.3 av 5.
26 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lyxig ragu på färska havskräftor
Betyg 3.5 av 5.
57 personer har röstat
Över 60 min att tillaga