Vitlöksgratinerade havskräftor

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat
2
Vitlöksgratinerade havskräftor

Vitlöksgratinerade havskräftor är en uppskattad förrätt som passar vid festligare tillfällen som till exempel nyårsafton. Servera kräftorna med vitt bröd och sallad.

Vitlöksgratinerade havskräftor

Ingredienser

4 portioner
1 kg  stora havskräftor (1 kg motsvarar ca 8 st)

Sås

2   vitlöksklyftor
1   litet knippe dill
2   äggulor
2 dl  olja
1 tsk  fransk senap
3/4 tsk  salt
1 krm  vitpeppar

Till servering

vitt bröd
sallad

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.5 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Rekommenderas - Mycket gott

Monica

2007-06-15

Gjorde detta recept till förrätt ¨på nyårsafton. Det blev väldigt oljigt. Smaken var väl OK men det var inte supersmarrigt. Alla runt bordet var överrens att receptet inte förtjänade mer än en 2:a. Kommer inte göra detta igen. Äter hellre kräftorna som de är. Innan besöket i ugnen.

Anna

2007-01-01

Testa liknande recept

Dillkryddad havskräftragu
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och vitlöksgratinerade havskräftor
Betyg 3.8 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Gratinerade havskräftor
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Havskräftor med vitlök och persilja
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Havskräfta "crispy" med currydipp
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 60 min att tillaga