Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Vitlöksgratinerade havskräftor

Vitlöksgratinerade havskräftor är en uppskattad förrätt som passar vid festligare tillfällen som till exempel nyårsafton. Servera kräftorna med vitt bröd och sallad.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg kräftorna med ryggen uppåt och stjärten utsträckt. Klyv dem med en vass kniv från huvudet mot stjärten. Ta bort magsäck och tarm. Knäck klorna. Lägg kräftorna i en ugnssäker form.
  2. Sås: Skala och finhacka vitlöken. Finhacka dillen. Vispa upp äggulorna i en skål. Tillsätt oljan först droppvis och sedan i en fin stråle. Blanda vitlöks- och dillhack och smaka av med salt och peppar. Fördela såsen över kräftorna. Gratinera i 225°C, 10-15 min.
  3. Till servering: Servera kräftorna med vitt bröd och sallad.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 kg stora havskräftor (1 kg motsvarar ca 8 st)
Sås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 litet knippe dill
  • 2 äggulor
  • 2 dl olja
  • 1 tsk fransk senap
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
Till servering
  • vitt bröd
  • sallad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?