Vitlöksgratinerade havskräftor
Vitlöksgratinerade havskräftor är en uppskattad förrätt som passar vid festligare tillfällen som till exempel nyårsafton. Servera kräftorna med vitt bröd och sallad.
Ingredienser
4 portioner
1 kg stora havskräftor (1 kg motsvarar ca 8 st)
Sås
2 vitlöksklyftor
1 litet knippe dill
2 äggulor
2 dl olja
1 tsk fransk senap
3/4 tsk salt
1 krm vitpeppar
Till servering
vitt bröd
sallad
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Rekommenderas - Mycket gott
Monica
2007-06-15Gjorde detta recept till förrätt ¨på nyårsafton. Det blev väldigt oljigt. Smaken var väl OK men det var inte supersmarrigt. Alla runt bordet var överrens att receptet inte förtjänade mer än en 2:a. Kommer inte göra detta igen. Äter hellre kräftorna som de är. Innan besöket i ugnen.
Anna
2007-01-01