Dill- och räkomelett | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Dill- och räkomelett

Härlig omelett med dill och räkor. Mättande och snabb att tillaga. Till din omelett serverar du en frisk vitkålssallad med gula russin och en avokadoröra. Toppa med finskuren dill.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sallad: Blanda vitkål och persilja med vinäger, salt och olivolja. Strö över russinen.
  2. Röra: Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut och mosa köttet tillsammans med citronjuice, olivolja och pressad vitlök. Krydda med salt och peppar.
  3. Omelett: Vispa ihop ägg och grädde. Krydda med salt och peppar. Rör ner dillen.
  4. Värm smör i en liten stekpanna. Häll i äggsmeten och rör runt lätt med en gaffel.
  5. När omeletten börjar stelna, lägg räkorna över halva omeletten. Vik över den andra halvan över räkorna och låt dem bli varma.
  6. Servera omeletten med lite finskuren dill, vitkålssallad och avokadoröra. 

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd vatten eller laktosfri grädde och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vatten, sojaalternativ eller havrebaserad gräddersättning. Byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.

Tips

Se till att alla ingredienser till dressingen håller samma temperatur, så spricker den inte lika lätt.

Ingredienser

Portioner: 1
Avokadoröra
  • 1/2 avokado
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 1/2 krm salt
  • 1/2 krm peppar
Vitkålssallad
  • 1 1/2 dl finstrimlad vitkål (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)
  • 1 1/2 msk finstrimlad persilja
  • 1/2 msk vitvinsvinäger
  • 1/2 krm salt
  • 1 1/2 msk russin (gärna gula)
Dill- och räkomelett
  • 2 ägg
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 krm salt
  • 1/2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk finskuren dill
  • 1 dl skalade räkor (1 dl räkor motsvarar ca 60 g)
  • 1 msk smör
  • finskuren dill till garnering
Lägg till i inköpslistan