Dill- och räkomelett
Härlig omelett med dill och räkor. Mättande och snabb att tillaga. Till din omelett serverar du en frisk vitkålssallad med gula russin och en avokadoröra. Toppa med finskuren dill.
Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010
Ingredienser
1 portion
Avokadoröra
1/2 avokado
1 tsk färskpressad citronjuice
1 tsk olivolja
1/2 vitlöksklyfta
1/2 krm salt
1/2 krm peppar
Vitkålssallad
1 1/2 dl finstrimlad vitkål (1 1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1 - 1 1/2 msk finstrimlad persilja
1/2 msk vitvinsvinäger
1/2 krm salt
1 - 1 1/2 msk russin (gärna gula)
Dill- och räkomelett
2 ägg
2 msk vispgrädde
1 krm salt
1/2 krm nymalen svartpeppar
2 msk finskuren dill
1 dl skalade räkor (1 dl räkor motsvarar ca 60 g)
1 msk smör
finskuren dill till garnering
För alla
Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd vatten eller laktosfri grädde och byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot vatten, sojaalternativ eller havrebaserad gräddersättning. Byt smör mot mjölkfritt matfett eller olja.
Gör så här
Tips
Se till att alla ingredienser till dressingen håller samma temperatur, så spricker den inte lika lätt.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vitkålssalladen smakade HEMSKT tills jag upptäckte att det naturligtvis skulle vara olivolja i dressingen - stod inte med i ingrediensförteckningen men väl i "att-göra"
Yvonne
2019-04-07Det är ett måste med skalade räkor..andra smakar inte samma ! Omtyckt av mina närmaste...alltså söner och lättlagat.
Raili
2012-09-26