Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Äppel- och chèvregravad strömming

Detta recept på gravad strömming med smak av äpple och chèvre passar utmärkt att servera som förrätt till finmiddagen. Gör en sås av dragon, honung och matyoghurt, blanda sedan ned äpplena och chèvren. Bred därefter såsen på strömmingen. Kalasgott!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skär äpple i tärningar. Smula chèvre.
  2. Blanda detta med matyoghurt, flytande honung och hackad färsk dragon.
  3. Blanda såsen med Klargravade strömmingsfiléer.
  4. Strö gärna över torkade tranbär eller granatäppelkärnor. Garnera med dragonblad.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 äpple
  • 50 g chèvre
  • 4 dl matyoghurt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 msk hackad färsk dragon
  • 500 g klargravade strömmingsfiléer (se länk nedan under steg 3)
  • 1 msk torkade tranbär eller granatäppelkärnor
  • dragonblad till garnering
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer