Dijongryta med chorizo, honung och äpple

Denna dijongryta får sina smaker av dijonsenap, honung och persilja vilka gör sig fantastiskt väl tillsammans med den smakrika chorizon och äpplena. Grytan med korv och äpplen serverar du tillsammans med en krämig blomkålspuré.

Ingredienser
4 portioner
300 g chorizo
2 gula lökar
3 äpplen
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk honung
2 tsk dijonsenap
3 dl vatten
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka persilja
neutral olja
salt
svartpeppar
Blomkålspuré
1 blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1/2 dl crème fraiche
25 g smör eller margarin
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
00:15:00
00:04:00
00:03:00
00:02:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Kommentar
Inte så märkvärdigt, men jag förenklade receptet med att inte mixa blomkålen utan bara koka den i vatten och steka i en stekpanna
Anne-charlotte
2025-06-16