Dijongryta med chorizo, honung och äpple

Denna dijongryta får sina smaker av dijonsenap, honung och persilja vilka gör sig fantastiskt väl tillsammans med den smakrika chorizon och äpplena. Grytan med korv och äpplen serverar du tillsammans med en krämig blomkålspuré.

Ingredienser
4 portioner
300 g chorizo
2 gula lökar
3 äpplen
1 grönsaksbuljongtärning
2 msk honung
2 tsk dijonsenap
3 dl vatten
1 msk majsstärkelse (Maizena)
1/2 kruka persilja
neutral olja
salt och svartpeppar
Blomkålspuré
1 blomkålshuvud
2 vitlöksklyftor
1/2 dl crème fraiche
25 g smör eller margarin
För alla
Fri från ägg. Kontrollera innehållet i korv och buljong/fond för samtliga allergener.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och matfett.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Receptet är avsett för 4 portioner.
Tips
Vanlig svensk senap funkar lika bra. Servera gärna lite extra senap vid sidan om.
Har du lagat receptet?
Kommentarer