Räksemla | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räksemla

Parallellt med allt vad nutellasemla, kladdkakesemla och semmelsmoothie heter har det växt fram en ny nisch – den för matiga semlor! Tänk dig en frasig småfranska fylld med sallad, hemgjord skagenröra smaksatt med pepparrot och färska räkor på toppen. Gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skagenröra: Grovhacka räkorna, spara några till till garnering. Blanda övriga ingredienser i en skål. Rör ner räkhacket. Smaka av med salt och peppar.
  2. Semla: Skär av toppen på bullarna. Ta ut lite av inkråmet så att en grop bildas.
    Lägg ett salladsblad i varje fralla. Fyll med skagenröra.
  3. Toppa med räkor. Lägg på brödlocken.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Tips

Givetvis går det bra att göra räksemlorna med färdig skagenröra.

Ingredienser

Portioner: 4
Skagenröra
  • 300 g skalade räkor
  • 3/4 dl crème fraiche
  • 3/4 dl majonnäs
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • 1 msk finriven pepparrot
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
  • 1/2 dl finskuren dill
  • salt och svartpeppar
Semlor
  • 4 små ljusa frallor (t ex. småfranska)
  • 4 salladsblad
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1577 kJ / 377 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept