Desserttaco med mandel, äpple och mascarpone

En ljuvligt god och snygg desserttaco gjord i ett böjt mandelflarn! Flarnet fylls med kanelstekta äpplen och mascarponekräm med vanilj. Toppa med pistagenötter så har du en knaprig och söt efterrätt med en hint av sälta.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2018

Ingredienser
15-20 st
125 g smält smör
1 1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl mandelmjöl
2 äggvitor
Mascarponekräm
250 g mascarpone
2 dl vispgrädde
1/2 dl florsocker
2 krm vaniljpulver
Kanelstekta äpplen
2 röda äpplen
2 msk smör
2 msk rörsocker
1/2 tsk malen kanel
Garnering
hackade pistagenötter
honung
Gör så här
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per st
Näringsvärdet är beräknat på 15 portioner.
Energi1355 KJ / 325 kCal
Fett24 g
Salt0.15 g
Kolhydrater24 g
Protein4 g
Kommentarer
5 stEn hit bland gästerna!
Sanne
Ser riktigt gott ut. Funderar om det går att förbereda genom att fylla skalen med krämen och äpplena innan servering eller blir skalen mjuka då?
Petronella
Hej Petronella! Vad kul att du tycker att det ser gott ut. Det beror på hur lång tid innan servering du hade tänkt fylla dom. Det går bra att förbereda desserten ca 1/2-1 timme innan servering utan att skalen blir mjuka. Hoppas att du gillar receptet! Hälsningar Elina
ICA-köket
Så gott! Lite svårt med mandelflarnen, men nöjd med mitt första försök. Tycker 10 cm I diameter är mer sant. Kommer göra flera gånger!
Johanna
Ska vispgrädde vispas till mascarponekrämen eller endast blandas ovispad med övriga ingredienser?
Andreas
Hej Andreas! Du ska vispa ovispad grädde med mascarpone, florsocker och vaniljpulver. Hoppas att du gillar tacosen! Hälsningar Elina
ICA-köket
Fantastiskt gott, skalen fick en härlig smak som påminde om mandelbiskvier, äpplena blev fint karameliserade och mascarponen bröt av allt på ett jättebra sätt. Vi valde att använda äpplen från vår egen trädgård, fasta och söta äpplen, passade super! Rekommenderar varmt receptet!
Sarah