Delikatessgravad strömming

2
0
Delikatessgravad strömming

Denna delikatessgravade strömming är en fantastiskt god fiskrätt. Rödvin, delikatessgurka, crème fraiche och honung är några av de lekfulla smakerna som utgör basen i såsen. Garnera med skivad purjolök och dillkvist som bidrar med färg och smak.

Ett recept från:
Buffé nr 11, 2006

Delikatessgravad strömming

Ingredienser

10 portioner
2 dl rödvin
2 dl crème fraiche
1 dl majonnäs
1/2 msk flytande honung
1 gurka (delikatessgurka)
1/2 grönt äpple
1 salladslök (1 salladslök motsvarar ca 5 cm purjolök)
salt och peppar
500 g klargravade strömmingsfiléer (se länk under steg 5)

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer