Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Delikatessgravad strömming

Denna delikatessgravade strömming är en fantastiskt god fiskrätt. Rödvin, delikatessgurka, crème fraiche och honung är några av de lekfulla smakerna som utgör basen i såsen. Garnera med skivad purjolök och dillkvist som bidrar med färg och smak.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödvin tills 1/2 dl återstår (för 10 port). Låt svalna.
  2. Blanda vinet med crème fraiche, majonnäs och flytande honung.
  3. Skär delikatessgurka och grönt äpple i små tärningar. Skär salladslök eller 5 cm purjolök i strimlor.
  4. Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  5. Vänd ner Klargravade strömmingsfiléer.

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 1/2 msk flytande honung
  • 1 gurka (delikatessgurka)
  • 1/2 grönt äpple
  • 1 salladslök (1 salladslök motsvarar ca 5 cm purjolök)
  • salt och peppar
  • 500 g klargravade strömmingsfiléer (se länk under steg 5)
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer