Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Klargravade strömmingsfiléer

För att göra klargravade strömmingsfiléer behöver du strömmingsfilé, vatten, ättiksprit och salt. Dessa klargravade filéer kan du sedan använda till att göra delikatessgravad strömming eller äppel- och chèvregravad strömming.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dra skinnet av strömmingsfiléerna.
  2. Blanda vatten, ättika och salt i en bunke, lägg i strömmingen och ställ kallt i kylen över natten.
  3. Häll bort lagen och låt filéerna rinna av ordentligt i ett durkslag. Blanda ev med en sås, t ex såsen till Delikatessgravad strömming eller Äppel- och chèvregravad strömming.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g strömmingsfilé
  • 1 1/5 l vatten
  • 2 1/2 dl ättiksprit (12%)
  • 1 msk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?