Clementinpannacotta - perfekt juldessert

Här är den perfekta juldesserten! Den är julig, god, enkel och lätt att förbereda. I denna juliga efterrätt får clementin sätta smak och doft på krämig pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta som serveras i glas med krispig solroskrokant och mörk choklad.

Ingredienser
6 portioner
Clementinpannacotta
3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
Solroskrokant
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 dl solroskärnor
Garnering
2 clementiner
50 g mörk choklad
färsk mynta
Gör så här
00:05:00
02:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g
Kommentarer
Hej, kan man använda vaniljsocker istället för vaniljpulver
Christina
2024-12-15Hej Christina! Det kan du göra. Ta lite mera bara, typ 1-2 tsk skulle jag gissa. Provsmaka och ev ta i lite till innan du häller upp dem på glas. Hälsningar Niclas
ICA-köket
2024-12-16Snygg, god och förberedningsbar liten julefterrätt. Har däremot ändrat till 3 gelatinblad, 2 blev lite för lös.
Maria
2024-12-15Kan man använda satsumas istället för mandarin?
Eva-maria
2024-12-12Hej Eva-Maria! Ja, all småcitrus fungerar lika bra! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2024-12-12