Clementinpannacotta - perfekt juldessert
Här är den perfekta juldesserten! Den är julig, god, enkel och lätt att förbereda. I denna juliga efterrätt får clementin sätta smak och doft på krämig pannacotta. Resultatet blir en julig pannacotta som serveras i glas med krispig solroskrokant och mörk choklad.
Ingredienser
6 portioner
Clementinpannacotta
3 clementiner (3 clementiner motsvarar 1 tsk rivet skal och 1 dl pressad saft)
2 gelatinblad
4 dl vispgrädde
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
Solroskrokant
25 g smör
3/4 dl strösocker
1 dl solroskärnor
Garnering
2 clementiner
50 g mörk choklad
färsk mynta
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2163 KJ / 517 kCal
Fett38 g
Salt0.1 g
Kolhydrater37 g
Protein7 g
Kommentarer
Kan man använda satsumas istället för mandarin?
Eva-maria
2024-12-12Hej Eva-Maria! Ja, all småcitrus fungerar lika bra! Hoppas det smakar! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-12-12Jättegod pannacotta men krokanten var svår att få till. Kanske rörde jag för mycket? Tyckte också att pannacottan blev lite för stabbig så 2 eller 2,5 gelatinblad hade kanske räckt?
Victoria
2023-12-10Tack Victoria och ni andra som kommenterat angående gelatinet. Vi har nu justerat och minskat från 3 till 2 gelatinblad. Hoppas panacottan ändå smakade gott. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-12-14Skriv gärna vilken sorts gelantin. Törsleffs är 10 st/17 gr. Rekommenderar 1,5 blad per dl vätska. Alltså 3 blad för detta recept med 4 dl grädde och 1 dl saft.
Siv
2023-12-09