Daimpannacotta

Betyg 4.4 av 5.315 personer har röstat
Receptet har 43 kommentarer
Daimpannacotta

Bjud på en liten daimpannacotta till nyårsdesserten och imponera stort på dina gäster. Med få ingredienser och enkel tillagning är detta den perfekta efterrätten till nyår. Servera pannacottan med vispad grädde och bär. En lyxig och enkel dessert till nyårsafton helt enkelt. 

Daimpannacotta

Ingredienser

6 portioner
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim

Topping

1 dubbeldaim

Till servering

ev vispad grädde
bär

Gör så här

00:00:00
00:00:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

43 st
  • Hej, det står mjölkchoklad med daim. Är det enbart Daim som ni menar, eller är det mjölkchoklad?

    Lars

  • En återkommande dessert! Jättegott och lätt att göra 😊

    Malin

  • Smälter alltså de hårda daimbitarna också? Jag brukar vanligtvis undvika allt med daim eftersom det bara fastnar i tänderna, men det här kan gå..

    Sofie

  • Kan man bytta ut gelstinblad till något som är vegitariskt?

    Elin

    Hej Elin! Det finns ju gelésocker men då blir nog väldigt sött. Du kan också använda agar-agar men då får du läsa på instruktionerna på förpackningen och se hur man gör. Annars kan du använda detta och hacka en dajm och blanda ner kanske? https://www.ica.se/recept/moccapannacotta-714029/ Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Hur länge håller pannacottan i kylskåp efter att den blivit tillagad?

    Linnea

    Hej Linnea! Jag skulle säga 4 dagar i kylskåp. Hoppas den smakar! Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • Jättegod dessert👍

    Marina

  • Köpte ingredienser till nyår men blev svårt att veta storlek på vaniljstången för det står inte i receptet. Finns flera storlekar på ICa…uppdatera gärna receptet med rätt angivelse.

    Caroline

    Hej Caroline! Det är inte jättestor skillnad på storlekarna på vaniljstängerna, så man kan ta vilken som tänker jag. Hälsningar Leif

    ICA-köket

  • Kan man göra den vegetarisk med gelésocker istället och hur mycket isåfall ska man ha av gelésockret?

    Manisha

    Hej Manisha! Det är nog bättre att använda agar-agar i så fall. Med gelésocker blir det tokigt söt. Lycka till. Vänliga hälsningar Tove

    ICA-köket

  • En succé!! Enkel göra och såå gott!

    Elisabeth

  • Tyvärr för mycket choklad och för lite gelatin. Blev bara en lös chokladsmet.

    Molly

Näringsvärde per portion

Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslaget.
Energi2293 KJ / 548 kCal
Fett47 g
Salt0.39 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g

Testa liknande recept

  • Daimfudge
    Betyg 4.8 av 5.65 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Lakritspannacotta med turkisk peppar
    Betyg 4.5 av 5.32 personer har röstat
    Receptet har 6 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Dumlepannacotta
    Betyg 4.5 av 5.39 personer har röstat
    Receptet har 8 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Pannacotta med choklad och bär
    Betyg 3 av 5.418 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Daimtårta
    Betyg 4.5 av 5.207 personer har röstat
    Receptet har 23 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad