Daimpannacotta

Bjud på en liten daimpannacotta till nyårsdesserten och imponera stort på dina gäster. Med få ingredienser och enkel tillagning är detta den perfekta efterrätten till nyår. Servera pannacottan med vispad grädde och bär. En lyxig och enkel dessert till nyårsafton helt enkelt.

Ingredienser
6 portioner
2 gelatinblad
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
200 g mjölkchoklad med daim
Topping
1 dubbeldaim
Till servering
ev vispad grädde
bär
Gör så här
00:05:00
04:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat per portion exkl serveringsförslaget.
Energi2293 KJ / 548 kCal
Fett47 g
Salt0.39 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g
Kommentarer
En återkommande dessert! Jättegott och lätt att göra 😊
Malin
2025-05-18Smälter alltså de hårda daimbitarna också? Jag brukar vanligtvis undvika allt med daim eftersom det bara fastnar i tänderna, men det här kan gå..
Sofie
2025-05-01Kan man bytta ut gelstinblad till något som är vegitariskt?
Elin
2025-02-22Hej Elin! Det finns ju gelésocker men då blir nog väldigt sött. Du kan också använda agar-agar men då får du läsa på instruktionerna på förpackningen och se hur man gör. Annars kan du använda detta och hacka en dajm och blanda ner kanske? https://www.ica.se/recept/moccapannacotta-714029/ Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
2025-02-24