ÖVER 60 MIN | Medel

Smoothie med mango och kokosnötsdryck

Den här mangosmoothien med passionsfrukt och chilipulver är så god att den nästan är beroendeframkallande. Bäst smakar den med färsk mango men den går självklart även bra att mixa med frysta mangobitar.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala mangon och skär i bitar. Låt mangobitarna ligga i frysen i minst 2 timmar, eller allra helst från dagen innan.
  2. Sila massan från passionsfrukterna. Använd saften. Spara passionsfruktfröna till garnering.  
  3. Lägg de frysta mangobitarna, passionsfruktjuicen och kokosnötdryck i en mixer och mixa tills mangon är fördelad. 
  4. Häll smoothien i glas och garnera med önskad mängd frön av passionsfrukt, mangobitar och chilipulver.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Recept och bild i samarbete med Alpro.

Tips

Om du använder mango som inte är frusen, blanda i 3 isbitar per glas i smoothieblandningen. Om du använder frusen mango från frysdisken, räkna med ca 450g mango (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 - 2 mangofrukter (ev. extra till garnering)
  • 4 - 6 passionsfrukter
  • 1 l kokosdryck
  • 1/2 tsk chilipulver

Näringsvärde
Per portion

Energi 2961 kJ / 708 kCal