Currystekt blomkål med mandel

Betyg 5 av 5.5 personer har röstat
Receptet har 0 kommentarer
Currystekt blomkål med mandel

En blomkålsrätt med curry och mandel inspirerad av indiska köket där blomkål ofta utgör en stomme i grönsaksrätter. Koriander och yoghurt smaksatt med mango chutney förstärker de indiska smakerna. En snabblagad rätt, fin som tillbehör eller vegomiddag lagom för 2-3 personer om man lägger till t ex ris.

Currystekt blomkål med mandel

Ingredienser

4 portioner
1 litet blomkålshuvud (à ca 600 g)
3 msk olja
1 dl flagad mandel
2 tsk curry
salt
svartpeppar
1 dl avrunnen syltlök
2 dl matlagningsyoghurt
3 msk mango chutney
1/2 kruka koriander

Gör så här

00:03:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1079 KJ / 257 kCal
Fett18 g
Salt1 g
Kolhydrater14 g
Protein7 g

Testa liknande recept

  • Indisk grönsakscurry
    Betyg 2.5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Kycklingben med indisk potatisgryta
    Betyg 2.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 3 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Indisk gryta
    Betyg 3.5 av 5.38 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet är ett klimartsmart val.
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Indisk gryta med blomkål
    Betyg 3.5 av 5.29 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Under 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad