Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Currypurjo med rimmat sidfläsk

Currypurjo med rimmat sidfläsk är en varm och smakrik rätt som bara tar 20 minuter att förbereda. Skivade tomater är goda att servera till curryfläsket.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Ansa och skölj purjolökarna. Skär dem i ca 5 cm långa bitar. Värm olja och smör i en gryta eller panna och tillsätt curry och salt. Rör om och lägg i purjolöken. Låt den fräsa på svag värme under omrörning ca 10 min eller tills purjolöken känns mjuk. Späd med vattnet och sjud ett par min.
  2. Skär fläsket i skivor och stek dem på båda sidor ett par min. Servera fläsket med currypurjon och skivade tomater.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 1/2 purjolökar (2 1/2 purjolök motsvarar ca 500 g)
  • 1 msk olja
  • 1 msk smör
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vatten eller buljong
  • 300 g rimmat eller rökt sidfläsk
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1260 kJ / 300 kCal
Fett: 23 g
Läs mer om näringsvärden