Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Fläskfärsfrikadeller med curry och dinkel

Ett matigt och gott recept på frikadeller av färs som påminner om köttbullar. Du gör färsfrikadellerna av bland annat fläskfärs, kummin, dinkel och morötter. Servera med en härlig sås av bland annat curry, vinäger och grädde!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda mjölk och ströbröd i en bunke. Låt stå och svälla ca 10 minuter.
  2. Skala och hacka löken fint. Spar hälften av löken till såsen. Blanda ner lök, ägg, kummin och fläskfärs i ströbrödsblandningen. Blanda till en jämn smet. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma frikadeller, ca 3 cm i diameter, av smeten. Koka upp lättsaltat vatten. Sänk värmen och sjud frikadellerna ca 5 minuter.
  4. Sås: Fräs curry och lök i olja i en kastrull. Tillsätt vatten, lantbuljongpulver, vinäger och grädde. Koka upp och låt stå och småputtra i ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Lägg ner frikadellerna i såsen precis innan servering.
  5. Koka dinkelkornen mjuka i vatten enligt anvisning på paketet. Skala och skiva morötterna tunt. Dela purjolöken på längden. Skölj noga och strimla tunt.
  6. Fräs morot, purjo och kokt dinkel i en stekpanna med olja. Det ska inte ta färg. Smaka av med salt och peppar.
  7. Servera frikadellerna i såsen tillsammans med dinkelfräset.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 3 msk mjöl
  • 1 msk ströbröd
  • 1 gul lök
  • 1 ägg
  • 1/2 msk mald kummin
  • 400 g fläskfärs
  • 4 dl korn av dinkel
  • 2 medelstora morötter
  • 10 cm purjolök
  • 1 msk rapsolja
  • salt och peppar
Sås
  • 1/2 msk rapsolja
  • 1 msk curry
  • 1 gul lök
  • 3 dl vatten
  • 1 msk buljongtärning (lantbuljong)
  • 1/2 msk vinäger
  • 2 dl grädde
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer