Currypanerad rödspätta med krämig räk- och dillröra

Ett smakfullt recept på currypanerad rödspätta som du serverar med potatis, grönsaker och en röra av räkor och dill. Panera spättan i ströbröd med curry och gör en krämig räk- och dillröra av crème fraiche och majonnäs.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 18 2011

Ingredienser
4 portioner
600 g rödspätta
900 g fast potatis
buketterna av 1 broccoli
100 g sugarsnaps
2 ägg
1 1/2 dl ströbröd
1 1/2 msk curry
1 tsk salt
2 krm peppar
2 msk smör eller margarin
citronklyftor till servering
Räk- och dillröra
1 burk räkor i lake
1 dl crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 msk hackad dill
salt
peppar
Gör så här
00:03:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2236 KJ / 654 kCal
Fett30.5 g
Kolhydrater54.8 g
Protein39.8 g

Kommentarer
3 stJag gjorde det lätt för mig och körde med färdig skagenröra. Jag valde också rostad klyftpotatis i stället för kokt och färsk sparris i stället för broccoli och sugarsnaps. Det blev hur gott som helst - men egentligen gjorde jag kanske en helt annan rätt…
Johann
Det var smart Helena, gjorde en fantastisk rätt om möjligt ännu godare. Smart!
Tommy
Denna rätt överraskade oss verkligen! Jag förväntade mig en god rätt men den var mycket god och kombinationen var spännande.; curry och räkröra. Vi la till rödlök i räkröran och minskade på majonäsen samt pressade citron i röran.
Helena