Currykyckling med ris och mango chutney

Enkel att laga är den här asiatiska kycklinggrytan med mangochutney och curry.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 22 2012

Ingredienser
4 portioner
4 port ris (gärna basmati) eller äggnudlar
1 gul lök
ca 600 g strimlad kycklinglårfilé
1 tsk salt
2 krm peppar
1 msk olja
1 msk curry
2 dl vatten
2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning)
1 1/2 dl matlagningsgrädde
ev majsstärkelse (Maizena)
2 msk persilja
1 1/2 dl mango chutney
salt och peppar att smaka av med
Gör så här
00:01:00
00:05:00
00:02:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2605 KJ / 620 kCal
Fett18.1 g
Kolhydrater74.6 g
Protein38.6 g

Kommentarer
9 stGott!
Karin
Enkelt och riktigt gott..! Med varor man till större delen oftast har hemma.
Magnus
Hur gott som helst lär man göra fler gånger
Anette
Helt ok vardagsmat, men inget jag skulle bjuda någon på middag. Lite nötter, paprika, champinjoner kunde piffat till rätten.
Elisabet
Både vi vuxna och barnen tyckte det var jättegott och kommer laga det igen. Minskade något på salt peppar. Tog ca en matsked chutney i resten serverades vid sidan av. Blev perfekt och lagom starkt för oss.
Helene
Gott! Testade med ca 1 1/5 tsk chutney i ca 5 dl grädde och jag serverade chutneyn som tillbehör också. Tog nog litet snäpp extra kryddor också.
Gunilla
Japp, helt klart godkänd! Skulle vilja säga att det var chutneyn som vart det stora i hela rätten! P.S. Det lukta indisk restaurang i hela lägenheten efteråt..;)
Katarina
Förvånad att mango chutneyn inte skulle vara med i rätten, utan bara serveras till. Blev ganska starkt med curry, kommer nog halvera mängden nästa gång.
Susanna
Mycket god! Nästa gång ska jag nog prova att röra i mango chutneyn för ännu lite mer smak och styrka!
Anna