Potatissallad med hackad gurka

Krämig potatissallad som smaksätts med dijonsenap och inlagd hackad gurka blir supergott. Plocka ihop lite grönsaksrester från kylen och servera tillsammans med potatissalladen och kanske också lite grillad kyckling. Toppa med egengjorda krutonger och gärna rostad lök eller några nötter och frön.

Ingredienser
2 portioner
4 kalla kokta potatisar (à ca 100 g)
1 1/2 dl gräddfil
1/2 dl majonnäs
1 - 2 tsk dijonsenap
1/2 dl inlagd hackad gurka (bostongurka)
salt
svartpeppar
Till servering
grillad kyckling eller rostbiff
krutonger
grönsaker (t ex paprika, morötter, tomat)
För alla
Kontrollera noga innehållet i majonnäsen.
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gräddfil mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Näringsvärdet är beräknat per portion på potatissalladen exkl serveringsförslag.
Gör så här
Tips
Toppa gärna med rostad lök, pumpakärnor, nötter och frukt.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1894 KJ / 453 kCal
Fett27 g
Salt2.6 g
Kolhydrater44 g
Protein7 g
Kommentarer