Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Crostini med grön bönkräm

Krispig crostini (små skivor av rostat italienskt lantbröd) som serveras tillsammans med välsmakande och vitlöksdoftande bönkräm. Perfekt som snacks till fredagsmyset.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skiva brödet tunt och lägg skivorna på en plåt. Ringla över olivoljan och rosta dem gyllenbruna mitt i ugnen.
  3. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa bönor, basilika, olivolja och vatten till en slät kräm. Pressa i vitlöken och smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg lite kräm på varje brödbit och servera.

För alla

Rätten är fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: använd glutenfritt bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 minibaguetter
  • 1 msk olivolja
  • 380 g vita bönor
  • 1/2 kruka basilika
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk vatten
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 210 kJ / -1 kCal