Lökgalette

15
4
Lökgalette

Pizza möter paj i en rustik, salt galette där färsk lök spelar huvudrollen. På en pajbotten med grahamsmjöl bres ett tunt lager krämig ricotta som toppas med lök och timjan. Magiskt gott och perfekt att servera på buffé vid vårens och sommarens festligheter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Lökgalette

Ingredienser

2 pajer

Deg

300 g
kallt smör
5 dl
vetemjöl (5 dl vetemjöl motsvarar ca 300 g)
1.5 dl
grahamsmjöl (1 1/2 dl grahamsmjöl motsvarar ca 90 g)
1 tsk
salt
0.5 dl
kallt vatten
800 g
färsk lök
250 g
ricottaost
1 dl
hackad färsk timjan
1 tsk
salt
2 krm
svartpeppar
1
ägg

Till garnering

crema di balsamico
timjan

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och smör.
Gör äggfri: byt ut ägget mot vatten eller olja.

Över 60 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Frida

8/31/2020

Bland det torraste vi ätit här hemma, nästan helt smaklöst. Kommer inte göras igen.

Christina

8/6/2020

Jag smörstekte kantareller. Peppar, salt och färsk timjan. Det blev så gott. Ingen lök. Hälsningar Tina

Veronica

7/10/2020

Det här är rätten för den som älskar pajdeg och inte fyllning. Hade nog blandat färsk och karamelliserad lök.

Näringsvärde per portion

Energi 9352 KJ / 2236 kCal
Fett 151 g
Salt 10 g
Kolhydrater 168 g
Protein 46 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept