Lökgalette
Pizza möter paj i en rustik, salt galette där färsk lök spelar huvudrollen. På en pajbotten med grahamsmjöl bres ett tunt lager krämig ricotta som toppas med lök och timjan. Magiskt gott och perfekt att servera på buffé vid vårens och sommarens festligheter.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020
Ingredienser
2 pajer
Deg
300 g kallt smör
5 dl vetemjöl (5 dl vetemjöl motsvarar ca 300 g)
1 1/2 dl grahamsmjöl (1 1/2 dl grahamsmjöl motsvarar ca 90 g)
1 tsk salt
1/2 dl kallt vatten
800 g färsk lök
250 g ricottaost
1 dl hackad färsk timjan
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 ägg
Till garnering
crema di balsamico
timjan
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi9352 KJ / 2236 kCal
Fett151 g
Salt10 g
Kolhydrater168 g
Protein46 g
Kommentarer
Bland det torraste vi ätit här hemma, nästan helt smaklöst. Kommer inte göras igen.
Frida
2020-08-31Jag smörstekte kantareller. Peppar, salt och färsk timjan. Det blev så gott. Ingen lök. Hälsningar Tina
Christina
2020-08-06Det här är rätten för den som älskar pajdeg och inte fyllning. Hade nog blandat färsk och karamelliserad lök.
Veronica
2020-07-10