Lökgalette

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat
4
Lökgalette

Pizza möter paj i en rustik, salt galette där färsk lök spelar huvudrollen. På en pajbotten med grahamsmjöl bres ett tunt lager krämig ricotta som toppas med lök och timjan. Magiskt gott och perfekt att servera på buffé vid vårens och sommarens festligheter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2020

Lökgalette

Ingredienser

2 pajer

Deg

300 g  kallt smör
5 dl  vetemjöl (5 dl vetemjöl motsvarar ca 300 g)
1 1/2 dl  grahamsmjöl (1 1/2 dl grahamsmjöl motsvarar ca 90 g)
1 tsk  salt
1/2 dl  kallt vatten
800 g  färsk lök
250 g  ricottaost
1 dl  hackad färsk timjan
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1   ägg

Till garnering

crema di balsamico
timjan

För alla

Innehåller gluten och mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av ricotta och smör.
Gör äggfri: byt ut ägget mot vatten eller olja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
15 personer har röstat

Kommentarer

Bland det torraste vi ätit här hemma, nästan helt smaklöst. Kommer inte göras igen.

Frida

2020-08-31

Jag smörstekte kantareller. Peppar, salt och färsk timjan. Det blev så gott. Ingen lök. Hälsningar Tina

Christina

2020-08-06

Det här är rätten för den som älskar pajdeg och inte fyllning. Hade nog blandat färsk och karamelliserad lök.

Veronica

2020-07-10

Näringsvärde per portion

Energi9352 KJ / 2236 kCal
Fett151 g
Salt10 g
Kolhydrater168 g
Protein46 g

Testa liknande recept

Miniflugsvampar
Betyg 2.8 av 5.
79 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Minipizzor med chèvre och persikor
Betyg 3.3 av 5.
15 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Vispad brie med soltorkad tomat
Betyg 3.3 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Crostini med getost, fikon och pumpafrö
Betyg 3.5 av 5.
19 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Knäckebrödssnittar med pistage och fikon
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga