Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Crostini med parmesan och ruccola

Crostini med parmesan och ruccola är perfekt att servera som en aptitretare i väntan på maten. Du skivar en baguette tunt och bakar den knaprig i ugnen. Flingsalt är smakfullt här.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 100°C.
  2. Skiva baguetten tunt. Lägg på en ugnsplåt. Droppa över olivolja och strö flingsalt över brödet. Baka i ugn tills bröden är torra, ca 20 minuter.
  3. Lägg ruccolasalladen i kallt vatten så att den får spänst. Torka den och lägg på ett fat. Fördela bröd och parmesanost över. Ringla lite olja på toppen och krydda med nymalen svartpeppar.

För alla

Gör glutenfri: använd glutenfri specialbaguette från Semper.
Gör mjölkfri: byt parmesanosten mot mjölkfritt ostalternativ och använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Välj äggfritt bröd.

Tips

Serveras i väntan på grillen eller äts tillsammans med en köttbit.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1/2 baguette
  • 3 msk olivolja
  • flingsalt
  • 2 påsar ruccolasallad (à 70 g)
  • 3 msk olivolja
  • 50 g hyvlad parmesanost
  • nymalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?