Crispy fish tacos

Fixa fisktacos med krispig, panerad fisk. Här serverar vi fisken i en mjuk taco med syrlig rödkålssallad, avokado och en sås på sriracha, majonnäs och crème fraiche. En ny fredagsfavorit?

Ingredienser
4 portioner
Sallad
ca 200 g rödkål
1 liten rödlök
1 - 2 lime (2 msk saft, för 4 port)
2 msk matolja
3 krm salt
1 krm svartpeppar
12 körsbärstomater
1 avokado
1 kruka koriander
Sås
1 vitlöksklyfta
2 dl crème fraiche
2 msk majonnäs
1 msk srirachasås
Fisk
2 förp ryggbit av gårdsclarias (à 250 g)
3/4 dl vetemjöl
2 ägg
2 1/2 dl panko eller ströbröd
25 g smör
2 msk matolja
8 mjuka tortillabröd (medium)
Gör så här
00:05:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4460 KJ / 1065 kCal
Fett61 g
Salt3.2 g
Kolhydrater84 g
Protein40 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer