Crème ninon med hummerröra
Crème ninon är en lyxig soppa med gröna ärter, schalottenlök och champagne. Toppa din Crème ninon med en rik röra av hummer, pepparrot, crème fraiche och citron. En fantastisk förrätt till en festlig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
6 portioner
Crème ninon
3 schalottenlökar
1 msk smör
3 msk konc kycklingfond
11 dl vatten
800 g frysta ärtor
1 1/2 msk vetemjöl till redningen
1 1/2 msk rumsvarmt smör till redningen
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
3 dl champagne eller torrt mousserande vin
Hummerröra
1 tinad, fryst hummer (à ca 500 g)
4/5 dl vispgrädde
1/2 msk riven pepparrot
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet skal av citron
1 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
dillvippa till garnering
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, välj mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör så här
Tips
Häll gärna upp soppan i en varm soppterrin eller i varma sopptallrikar och tillsätt en skvätt champagne eller torrt mousserande vin vid servering. Bubbel som blir över passar fint att dricka till!
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt god och enkel förrätt där hummerröran verkligen är pricken över i:et.
Gabriella
2010-01-03