Crème ninon med hummerröra
Crème ninon är en lyxig soppa med gröna ärter, schalottenlök och champagne. Toppa din Crème ninon med en rik röra av hummer, pepparrot, crème fraiche och citron. En fantastisk förrätt till en festlig måltid.
Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009
Ingredienser
6 portioner
Crème ninon
3 schalottenlökar
1 msk smör
3 msk konc kycklingfond
11 dl vatten
800 g frysta ärtor
1 1/2 msk vetemjöl till redningen
1 1/2 msk rumsvarmt smör till redningen
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
3 dl champagne eller torrt mousserande vin
Hummerröra
1 tinad, fryst hummer (à ca 500 g)
4/5 dl vispgrädde
1/2 msk riven pepparrot
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet skal av citron
1 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
dillvippa till garnering
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Väldigt god och enkel förrätt där hummerröran verkligen är pricken över i:et.
Gabriella
2010-01-03