Crème ninon med hummerröra

5
1
Crème ninon med hummerröra

Crème ninon är en lyxig soppa med gröna ärter, schalottenlök och champagne. Toppa din Crème ninon med en rik röra av hummer, pepparrot, crème fraiche och citron. En fantastisk förrätt till en festlig måltid.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2009

Crème ninon med hummerröra

Ingredienser

6 portioner

Crème ninon

3 schalottenlökar
1 msk smör
3 msk konc kycklingfond
11 dl vatten
800 g frysta ärtor
1 1/2 msk vetemjöl till redningen
1 1/2 msk rumsvarmt smör till redningen
1 tsk salt
2 krm nymalen vitpeppar
3 dl champagne eller torrt mousserande vin

Hummerröra

1 tinad, fryst hummer (à ca 500 g)
4/5 dl vispgrädde
1/2 msk riven pepparrot
1/2 dl crème fraiche
1/2 msk färskpressad citronjuice
1 tsk finrivet skal av citron
1 krm salt
1 krm nymalen vitpeppar
dillvippa till garnering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, välj mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Tips

Häll gärna upp soppan i en varm soppterrin eller i varma sopptallrikar och tillsätt en skvätt champagne eller torrt mousserande vin vid servering. Bubbel som blir över passar fint att dricka till!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

5

Kommentar

Gabriella

2010-01-03

Väldigt god och enkel förrätt där hummerröran verkligen är pricken över i:et.