Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Crème ninon med hummerröra

Crème ninon är en lyxig soppa med gröna ärter, schalottenlök och champagne. Toppa din Crème ninon med en rik röra av hummer, pepparrot, crème fraiche och citron. En fantastisk förrätt till en festlig måltid.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Créme ninon: Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken i smör i en kastrull utan att den tar färg. Häll över fond och vatten. Tillsätt ärterna och låt koka i ca 1 minut.
  2. Mixa soppan i en matberedare eller med stavmixer. Passera genom en finmaskig sil och häll tillbaka soppan i kastrullen.
  3. Blanda vetemjöl och rumsvarmt smör. Red soppan med blandningen utrörd i lite av soppan. Låt koka ca 3 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Hummerröra: Dela hummern på längden, plocka ut hummerköttet och ta bort magsäcken. Knäck klorna och ta ut köttet. Skär hummerköttet i mindre bitar.
  5. Vispa grädden. Blanda hummer med pepparrot, crème fraiche, citronjuice + skal och vispad grädde. Smaka av med salt och peppar.
  6. Värm soppan och vispa i champagnen eller det mousserande vinet. Fördela i portionsskålar, toppa med en klick hummerröra och garnera med dillvippor.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på fonden.
I övrigt är rätten fri från ägg.
Gör glutenfri: ersätt vetemjöl med majsstärkelse, Maizena.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde, laktosfri crème fraiche och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt grädden mot soja- eller havrebaserad gräddersättning, välj mjölkfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot Imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Tips

Häll gärna upp soppan i en varm soppterrin eller i varma sopptallrikar och tillsätt en skvätt champagne eller torrt mousserande vin vid servering. Bubbel som blir över passar fint att dricka till!

Ingredienser

Portioner: 6
Crème ninon
  • 3 schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 3 msk konc kycklingfond
  • 11 dl vatten
  • 800 g frysta ärter
  • 1 1/2 msk vetemjöl till redningen
  • 1 1/2 msk rumsvarmt smör till redningen
  • 1 tsk salt
  • 2 krm nymalen vitpeppar
  • 3 dl champagne eller torrt mousserande vin
Hummerröra
  • 1 tinad, fryst hummer (à ca 500 g)
  • 0,8 dl vispgrädde
  • 1/2 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl crème fraiche
  • 1/2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 tsk finrivet skal av citron
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • dillvippa till garnering
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?