Crème brulée med citron

Klassisk dessert med fräsch citrustwist. Bakas i vattenbad i ugnen och svalnar sedan i kylen. Vid servering bränner du av bruléen med en gasolbrännare, så blir det så där härlig knäckigt.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2018

Gör så här
00:00:00
00:00:00
00:00:00
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1807 KJ / 432 kCal
Fett38 g
Salt0.07 g
Kolhydrater19 g
Protein4 g
Kommentarer
10 stBra receptet. Det borde vara bra om man har tiden det brule ska stanna i frysen då🤔
Helen deise
Otroligt gott! Ny bruleefavorit!
Malena
Hej, en undran, i ert recept creme brule står det att den kan sparas i 1-2 dygn i kylskåp. Men i receptet creme brulee med citronzest står det Serveras genast! Någon särskild anledning till att just den inte kan sparas i kylskåp?
Héléne
Hejsan! Jo, den bör serveras direkt efter att man har bränt ytan. Om man inte häller på sockret så håller den sig i kylskåpet om man vill förbereda någon dag i förväg. Vänliga hälsningar Tove
ICA-köket
Ser att det står 125 grader celcius. Alla andra recept har 150. Nån speciell anledning till att det är lägre temperatur på detta receptet? Sen ska man blanda grädde, vaniljstång med frön, citroncest OCH socker. I alla andra recept står det att man ska blanda socker och ägg och ha i efter grädden med vaniljstång, citroncest kokat upp och stått 10 minuter. Jag håller på att prova enligt detta receptet så hoppas det blir bra :) Mvh Jean Pierre Du Rietz
Pierre
Hej Jean Pierre! Tack för din kommentar! Det finns olika sätt att laga crème brulée på och det här receptet är ett av många. Hoppas att du tyckte om bruléen! Hälsningar Lisa
ICA-köket
Jag förstår stakars Maximilian tänker men inte efter är det lätt att missa, jobbar själv i köp och håller i kurser för noviser i köket noggrannare texter vore bra. Och varför har Maximilian inte fått något svar det tycker jag är svagt lätt att tappa lusten till matlagning på detta sätt.
Joakim
Hej Joakim och Maximilian! Ni har helt rätt, det var otydligt beskrivet i receptet. Vi har nu förtydligat receptet som Maximilian skriver nedan. Tack för att ni uppmärksammade det för oss! Hälsningar Elina
ICA-köket
"Fyll på med varmt vatten i ugnsformen till ca hälften av formarna" borde det stå, hällde vatten i formarna och bruléen blev skit :')
Maximilian
Inte dålig men smakar väldigt mycket ägg. Jag hade ingen vaniljstång så tog ca 2 krm vaniljpulver istället.
Jesper
Otroligt god, bra balans på smakerna! Ny favorit.
Sara
Mycket lätt att göra, min affär hade slut på vaniljstång så jag tog 2 tsk vaniljsocker istället och de blev mycket gott!
Frida
Provade med laktosfri vispgrädde och fortfarande efter 2 timmar har de inte stannat. Beror det på grädden? Eller har jag haft för mycket vatten i formen? Och hur mycket vatten ska det vara? Upp till halva ugnsformen som brulen står i eller upp till halva formarna med brulee?
Anders
Hej Anders! Den laktosfria grädden borde inte påverka att det inte stelnar. Möjligen har du använt en mindre storlek på äggulorna än vi provlagat med. Vi har förtydligat i receptet att använda medium storlek och att vattnet ska gå till halva formarna med brulée. Hoppas de tillslut blev klara och smakade bra. Hälsningar Ulrika
ICA-köket