Crème brûlée
En riktig klassiker bland desserter! Crème brûlée är en högklassig efterrätt som imponerar. Vid serveringen strör du socker på desserten och bränner sockret snabbt med en brännare för att få till den läckert knäckiga ytan.
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2007
Ingredienser
8 portioner
1 vaniljstång
5 dl vispgrädde
1 1/2 dl mjölk
7 äggulor
1 1/2 dl strösocker
5 msk råsocker
För alla
Fri från gluten. Innehåller mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde och mjölkdryck.
Gör så här
Tips
Crème brûlée går bra att förbereda fram till p 7. Det går bra att ha dem i kylen 1-2 dygn innan sista steget för servering görs.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1483 KJ / 355 kCal
Fett29 g
Salt0.08 g
Kolhydrater21 g
Protein4 g
Kommentarer
Tack för bra recept så god
Thu
2024-03-09Så otroligt gott. När man har gjort den ett par gånger fungerar det så bra efter receptet. Lite-lite salt gör susen. Så gott när det söta bränns på strax innan serveringen.
Thomas
2024-02-27Ska porslinsformarna smörjas?
Inger
2024-02-08Hej Inger! Formarna behöver inte smörjas i det här receptet. Hälsningar Niclas
Redaktionen
2024-02-08